E tt nytt år har börjat och 2021 kan läggas till handlingarna. Ett år som blev lite för mycket präglat av pandemin för de flesta, men för Desquare var det annat i fokus. Vi frågade vår VD Peter Brauner om vad som varit bäst med 2021.

  • Att vår plattform Designage äntligen är i användning. Under året har vi till exempel fått igång över 100 skärmar hos vår kunder Fabege och Stadium. Vi är ju stolta och nöjda med vår produkt så det är kul att se att det fungerar som planerat. Inte minst funktionen Watchtower, där alla skärmar kan kontrolleras och uppdateras, är mycket uppskattad.
  • Självklart är det en milstolpe att få lansera en ny plattform, men vi vet också att utvecklingsarbetet inte slutar med det. Hur ser det ut framöver, har ni några spännande planer som du kan avslöja för oss?
  • Ja! Vi håller på och tar fram en lättanvänd men kraftfull editor med inbyggt mallsystem som ska underlätta ytterligare för användarna att göra snygga presentationer på sina skyltar. Det ska vara enkelt att byta bild, grafik, text och färger. Den nya designmodulen ser jag fram emot att lansera inom kort.
  • Och hur ser de mer långtgående drömmarna ut?
  • Jag tänker mig en funktion som gör det möjligt att koppla in externa webbkomponenter för att spela upp bilder och filmer. Sen skulle jag gärna se mer inbäddade datavisualiseringar. Eftersom enkel integration mellan system är viktigt för oss skulle en ny visuell redigeringsmiljö för just integration vara kul att få till också.
  • Det låter onekligen spännande. Hoppas att vi får se dessa nya funktioner rullas ut under 2022.
  • Om jag får drömma ännu mer så är det så klart internationell expansion som är målet. Jag drivs ju av tanken på att digital skyltning ska vara tillgängligt och enkelt för alla, så det är klart vi vill få ut vår programvara i världen.

Med de drömmarna och planerna i huvudet på vår VD ser vi fram emot ett lysande 2022 vad gäller digitala skyltar. Vågar vi hoppas på lite mindre pandemi och fler fysiska möten också?